fbpx
דייסת קוואקר
מתכון פשוט לארוחת בוקר או ערב
שיבולת שועל היא הדגן הדיאטטי ביותר 
רשימת המרכיבים
•כוס שיבולת שועל (קוואקר)
•2 כוסות מים או אחד מים אחד חלב סויה
•כפית סילאן דבש או סטיביה
•קינמון
•חופן צימוקים או חמוציות
•בננה חתוכה לקוביות
הוראות הכנה
1.מבשלים את שיבולת השועל עם המים על אש בינונית במשך עשר דקות, ומערבבים כדי שהתערובת לא תידבק למחבת.
2.מוסיפים את הסילאן, את הבננה ואת הצימוקים, בוזקים מעט קינמון ומבשלים עוד שתי דקות תוך כדי ערבוב.
3.מגישים בצלחת עמוקה.
 
 
 
  בתיאבון.........................
 
 
ממרח עדשים שחורות                                                                                                                                        
החומרים:
חצי ק"ג גרם עדשים שחורות, מבושלות
בצל גדול, פרוס גס
חצי כוס אגוזי מלך
רבע צרור פטרוזיליה, קצוצה גס
מעט שמן זית
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי
 
כך מכינים:
מטגנים את רצועות הבצל במעט שמן זית במשך כ-5 דקות, עד שהבצל מתרכך ומזהיב. מעבירים את הבצל למיכל של מעבד מזון.
 מוסיפים לבצל המטוגן את העדשים המבושלות, אגוזי המלך והפטרוזיליה. מוסיפים מעט שמן זית ומעבדים עד שמתקבלת משחה גסה וגרגירית או חלקה (מי שרוצה יכול להוסיף מעט מים)
מעבירים את הממרח לקערה, ומתבלים במלח ובפלפל. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
 
 בתיאבון........................
 
 
 
סלט בורגול, עדשים שחורים ובצל מטוגן 
 
• 2כוסות בורגול
•כוס עדשים שחורות
•3 בצלים
•שמן זית לטיגון
•מלח
•הרוטב:
•5 כפות שמן זית
•5 כפות טחינה גולמית
•5 כפות מיץ לימון
•1/2 כפית סילאן
•מלח
•פלפל
 
אופן ההכנה
•משרים את הבורגול במים רותחים עד שהוא "שותה" את כולם. מסננים.
•משרים את העדשים למשך לילה, שוטפים ומבשלים עד לריכוך.
•מטגנים בצל בשמן זית עד להזהבה.
•מערבבים את חומרי הסלט.
•מערבבים את חומרי הרוטב, מתבלים את הסלט.
 
 בתיאבון........................
 
סלט עשיר עם רוטב טחינה
 
מצרכים למתכון
חסה ערבית - -  שטופה וחתוכה.
•נבטים סיניים -  שלמים.
•עגבניה -  חתוכה לקוביות.
•מלפפון עם קליפה -  חתוך לקוביות.
•גזר -  חתוך לאורכו עם קולפן ירקות.
•תירס מתוק -  - שטוף ומסונן.
•גרעיני חמנייה טבעיים קלופים -  טבעיים.
•שקדים - טבעיים ומושרים במים.
•מיץ לימון - 1/2 יחידה -  סחוט טרי.
•חומץ בלסמי ממודנה - כף 
•טחינה גולמית - 1/4 כוס - .
•מיץ לימון - 1/2 יחידה - ), סחוט טרי.
•מים - 1/2 כוס -  
•עלי ארוגולה שלמים - 
•נבטי חמניה - חופן 
אופן הכנת המתכון
מערבבים בעדינות את כל מרכיבי הסלט בקערה גדולה
 מכינים את הטחינה: מערבבים את הטחינה הגולמית עם מיץ הלימון וכחצי מים פושרים עד לקבלת מרקם נוזלי 
מניחים את הסלט בקערות הגשה ומטפטפים מהטחינה המוכנה כ- 3 כפות מעל כל מנה.
 
 
בתיאבון.......................
 
סלט קינואה ובטטה צלויה מיוחד במינו
מצרכים לסלט
 
כוס קינואה שטופה
מים חמים להשריית הקינואה
חמוציות לפי הטעם
בצל סגול
לבטטות
2 בטטות בינוניות
4 כפות שמן זית
לרוטב
שמן זית
מיץ לימון
מיץ תפוזים
כף סילאן
מלח לפי הטעם
הוראות הכנה
תחילה נשטוף היטב את הקינואה ונשרה אותה במים חמים למשך חצי שעה
נרפד תבנית תנור בנייר אפייה ועליו נסדר את קוביות הבטטה, נתבל בשמן זית, מלח ופלפל ונכניס לתנור חם על 200 מעלות במצב גריל לצלייה עד לריכוך 
בסיר גדול נרתיח מים לפי כמות הקינואה.(שתי כוסות מים לכוס קינואה).
 נוסיף את הקינואה (מסוננת מנוזלים) ונבשל עד שמוכנה
להוריד מהאש ולצנן 
בכוס קטנה או צנצנת סגורה נערבב היטב את חומרי הרוטב עד לאיחוד טעמים
בקערה גדולה נערבב את הקינואה עם הבטטות, חמוציות ובצל סגול
ניצוק מעל לסלט את רוטב ההדרים ונערבב בעדינות
ניתן לפזר מעל לסלט איזה ירק שאוהבים, קצוץ מאוד דק
 
 בתיאבון.....................................
 
 
 
 
 
לפרטים נוספים
מלאו את פרטיכם או חייגו: 054-205-5769